Dupont

Dupont

S.T. Dupont е френска компания за луксозни стоки, основана през 1872 г. от Simon Tissot-Dupont, която става известна с производството си на кожени портмонета, запалки, моливи, часовници и парфюми. Брандът навлиза в бизнес средите, предлагайки луксозни артикули като кожени портфейли, куфари и аксесоари за пътуване, които допълват стила на пътуване на техните клиенти. През 1929 г синовете на Симон Тисот- Дюпон - Андре и Люсиен откриват собствен хотел, който е предназначен за техните клиенти, добавяйки изцяло нова перспектива към пътуването като преживяване по онова време.

По време на Втората световна война компанията започва производството на джобни газови запалки, артикул който е бестселър дори и днес. Днес марката S.T. Dupont е известна със своя опит в луксозни стоки, изработени от благородни метали, кожа и с детайлизиране на китайски лак.

Производството на аромати е важно допълнение към луксозните линии, предлагани от тази престижна къща. Първите парфюми на марката - ST Dupont pour Homme и pour Femme, бяха представени през 1998 г. В наши дни луксозните парфюми, носещи марката S.T. Dupont, са изработени от световно известни парфюмеристи и се произвеждат съвместно с Inter Parfums Inc.

Прочети още
Подреди по
Покажи по